KARVIAN SEURAKUNTA

> Seurakunta Facebookissa
> Yhteystiedot

Diakoniatyö

Diakoniatyön tehtävänä on edistää kristilliseen uskoon perustuvaa lähimmäisenrakkauden toteutumista sekä kotimaassa että ulkomailla. Diakoniatyön lähtökohtana on evankeliumissa ilmoitetussa Jumalan rakkaudessa, joka vaikuttaa halun auttaa ja pitää huolta lähimmäisistä.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniatyö on seurakunnan elämää ja toimintaa ja se pyrkii antamaan apua kaikille sitä tarvitseville. Apu voi olla hengellistä, henkistä, ruumiillista ja aineellista.

Seurakunta haluaa kulkea ihmisen rinnalla elämän eri tilanteissa, erityisesti silloin, kun on vaikeaa. Diakoniatyöntekijää sitoo luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus. Murheita ja vaikeuksia voidaan miettiä yhdessä diakoniatyöntekijän kanssa joko kotona tai vastaanotolla. Rohkaisemmekin ihmisiä ottamaan yhteyttä, kun toivotaan kotikäyntiä.

Diakoniatyön tulisi olla jokaisen kristityn elämää, omasta hyvästä jakamista muille, elämistä toisen ihmisen rinnalla. Voidaksemme seurakuntana toteuttaa tätä, tarvitsemme Sinua. Tehtäviä on monia, sanoin kuin mahdollisuuksia toimia diakoniavapaaehtoisena esim. Yhteisvastuukeräyksessä, tapahtumissa ja toiminnoissa. Tule rohkeasti toimimaan diakoniatyössä.

Säännöllistä toimintaa ovat mm. koti- ja laitoskäynnit, erilaiset seurakuntapiirit, hartaushetket ja monenlaiset pienryhmät. Diakoniatyö järjestää vuoden mittaan erilaisia tapahtumia kaikenikäisille. Diakoniatoimiston kautta jaetaan myös EU-ruokaa.

Ota rohkeasti yhteyttä. Vastaanottoaika on kirkkoherran virastossa osoite Kirkkoväärtintie 1, keskiviikkoisin klo 9 – 11, muuna aikana sopimuksen mukaan. Puhelimitse voit ottaa yhteyttä 040-5936700.

yhteisvastuu

liity kirkkoon